19 september 2016
Brugklaskamp 2016: B1A,B,C,E,M,L
reacties
0
views
2k

 

UPDATE: Er zullen helaas geen foto’s van het kamp op deze website verschijnen ivm de wet op de privacy. Op dit moment zijn er veel kinderen die hun foto’s niet meer online willen hebben. En om per foto te kijken of er geen leerlingen opstaan die dat niet willen, kost ons te veel tijd en is geen garantie dat er geen kinderen op staan die dat niet willen.


Dinsdag 13 september

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, b1-leerlingen, kom maar gauw! Het is tijd voor brugklaskamp! Voor velen de eerste vakantie ‘alleen’, dus de spanning was om te snijden. Netjes op tijd vertrokken we richting het mooie Ellertshaar. Nadat iedereen een bedje had gekozen, gingen we naar het Loomeer waar we van plan waren om klassenspelletjes te doen, maar het was zo warm dat we met z’n allen het meer in stormden. De fotofinish gaf geen uitslag wie nou als eerste een Hemaworst te pakken had en de snelste tijd neerzette op de zeepbaan.
Helemaal bijgekomen van de toch wel lange reis gingen we terug naar het kamp, maar niet zonder de grootste en dikste takken voor het kampvuur. Bred Vuurman stak bijna het complete bos in de fik en de stereo-installatie begaf het onder de hitte, maar de keeltjes werden lekker gesmeerd. Na het kampvuur werden de eerste leerlingen ver in het bos afgezet. Zo ver dat men sprak van de grootste volksverhuizing sinds de bouw van de hunebedden in Borger. Om 03.00 uur waren nog altijd niet alle leerlingen terug, maar waar waren ze gebleven? Bij The Continental ging net het rode licht uit, dus besloten we ze maar op te pikken in het pittoreske Boerdyk. Toen iedereen veilig in z’n bedje lag, was het alweer bijna tijd voor het ontbijt.

Woensdag 14 september

Vandaag gingen we op survivaltocht, die al begon op het moment van wakker worden, want het zoeken van borden en bekers was nogal een uitdaging voor sommigen. Zoeken werd het thema van de dag, want er bleken nogal wat Pokémons verkoeling te zoeken in het grote Borgerbos. De jongens van B1M arriveerden als eersten terug op het kamp, maar of deze overwinning terecht is, valt te betwijfelen… althans, dat zeggen hun vrouwelijke klasgenoten. Toen ook de andere klassen terug waren, stak Bred Vuurman de barbecues aan en bakten Rens, Margriet, Menno en Frederic lekkere kippetjes en ander vlees. Daarna werd wederom gezocht, namelijk naar spoken. Een aantal leerlingen vond het nogal eng en bleef liever op het kamp, maar ze hadden achteraf toch wel spijt toen ze de verhalen hoorden over een dansende clown, wandelend gras en een Engels sprekende Dracula. Vet scary! ’s Nachts kwamen de leraren erachter dat sommige knuffels een eigen leven leidden. Vooral het knuffelkonijn van Bente moest een aantal keer terug worden gestuurd naar zijn eigenaresse…

Donderdag 15 september

Ook op de laatste dag was het heerlijk warm en gingen B1E, M en L weer naar het Loomeer, waar Margriet en Rens een zeepbaan, sponstrefbal en tompouce-estafette hadden uitgezet. Na de afsluitende klassenbattle op het trefbalveld gingen zij weer terug naar het kamp, om te wisselen met B1A, B en C, die T-shirts voor vanavond hadden gepimpt, armbandjes en kettinkjes voor hun knuffel hadden gemaakt en de lekkere pannenkoeken van Ester hadden gegeten.
De kennismakingsweek zou natuurlijk niet compleet zijn zonder los te gaan op de dansvloer! Na de macaroni had iedereen zich mooi gemaakt en de super coole, zelfgepimpte shirts aangetrokken. Ook de haren werden voorzien van een neonkleurtje en toen kon het feest beginnen. Een aantal leerlingen voerde een act op, net als Willie en Wallie, alias The magic duo. Meneer Klok bleek ook aardig los in de heupen te zijn en Margriet leerde iedereen een dansje op Fireball. De polonaise werd ingezet en de ijsjes en limonade vonden gretig aftrek. Na de disco ging iedereen lekker slapen en waagden de knuffels nog een dansje.

Vrijdag 16 september

Supervroeg uit bed, eten, inpakken, busje pakken… Maar we waren zo snel dat we een kwartier voor de geplande tijd aankwamen in Enkhuizen. Veel brugklassers lagen in de bus al te pitten en na de knuffels van pap of mam snel naar huis voor een slaapsessie gedurende het hele weekend.

Dank voor de inzet, gezelligheid en de gein.

klik hier om te reageren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

scroll naar beneden voor meer reacties!

meest verse artikelen:

interview speler Cabaret 2017
1000 euro voor Serious Request
Lichtjesavond in Enkhuizen
Paarse Vrijdag 2016
toetsweek: 10 raarste weetjes over stress en leren
doe mee aan “The RSG4KiKa Marathon Hour”!
RSG’ers op het podium bij Jazz Festival
Daan Appelman tweede van Nederland bij BMAA
Nieuwjaarsbal: de foto’s
RSG40: levend logo