29 juni 2016
toetsweek: 10 raarste weetjes over stress en leren
reacties
0
views
3k

  1. Zoenen helpt tegen negatieve energie en werkt tegen stress hormonen in het lichaam. Dus misschien is het nu eindelijk tijd om eens met die leuke jongen/meisje op te trekken. Misschien hebben zij ook wel last van stress. Je doet inmiddels alles om de mensen om je heen te helpen. Toch?
  2. Bacon maakt mensen vrolijker. Het verlicht de negatieve effecten van depressie, stress en frustratie. Hoe makkelijk is het! Schuif gewoon een hele pan bacon naar binnen en ga stressloos de toetsweek door! ;-)
  3. Het menselijk brein werkt niet optimaal als het voor 10 uur ’s ochtends moet leren. Gebruik dat maar eens als excuus. Je kan beter de avond ervoor leren (niet te laat natuurlijk!) en het dan ‘s ochtends voor de toets nog een keer doorlezen.
  4. We hebben 2 goede vrienden nodig die we kunnen vertrouwen en waarop we kunnen bouwen. Teveel vrienden hebben leid tot depressie en stress.
  5. Je gevoel/emotie een grote invloed heeft op je gezondheid. Als je emotioneel niet in balans bent zal je nooit de volledige potentie van je gezondheid benutten. Stress is bijvoorbeeld de grootste oorzaak is van ziekte;
  6. Een omhelzing van 20 seconden zorgt ervoor dat je lichaam oxytocine afgeeft . Dit is een hormoon en neurotransmitter dat een krachtig antidepressivum is en eventuele angsten vermindert;
  7. Stress is besmettelijk. Net zoals een verkoudheid kan stress van de ene op de andere persoon overslaan. Meestal gebeurt dat wel onopvallend omdat de meeste mensen te druk bezig zijn om het op te merken. Daarom is het volgens psychologen belangrijk om je eigen stress onder controle te hebben, zodat niet iedereen rondom jou prikkelbaar begint rond te lopen.
  8. Het gemiddelde menselijke brein kan maar 60% onthouden van wat er de vorige dag is gebeurd. Dus het is nooit verkeerd om de stof voor de toets nog een keertje doorleest.
  9. Mensen die veel klagen leven gemiddeld langer. Als je zeurt, dan ontlaad je stress en dat is beter voor je gezondheid. Dit is natuurlijk geen excuus om je ouders de oren van het lijf te zeuren.
  10. Een onderzoek onder 1 miljoen studenten in New York liet zien dat studenten  die lunches aten zonder kunstmatige zoetstoffen, conserveringsmiddelen en kleurstoffen het 14% beter deden op IQ-tests dan studenten die lunches aten met deze toevoegingen. Sorry Mc Donalds, maar ik denk dat ik de komende dagen van junkfood af zal blijven.
klik hier om te reageren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

scroll naar beneden voor meer reacties!

meest verse artikelen:

interview speler Cabaret 2017
1000 euro voor Serious Request
Lichtjesavond in Enkhuizen
Paarse Vrijdag 2016
Brugklaskamp 2016: B1A,B,C,E,M,L
doe mee aan “The RSG4KiKa Marathon Hour”!
RSG’ers op het podium bij Jazz Festival
Daan Appelman tweede van Nederland bij BMAA
Nieuwjaarsbal: de foto’s
RSG40: levend logo