14 september 2015
Brugklaskamp 2015: B1A, B, C, L en M
reacties
1
views
2k

14-9-2015
Vandaag waaide er een fikse storm op de RSG en niet ééntje van weer of wind. Nee hoor, het waren de brugpiepers van de klassen 1A, 1B, 1C, 1L en 1M. Ze gaan morgen op kamp en hebben er verschrikkelijk veel zin in. Voor nu pakken en snel de laatste benodigdheden, koekjes en andere snaaigoed in je tas en dan lekker slapen. Tot morgen.

15-9-2015
Vannacht om 03.15 stond de eerste brugklasser al voor het hek van Ranzijn. De bussen vertrokken volgens de planning om 08.30. Zou de rest van de brugklassers ook net zo op tijd komen en konden we, net zoals vorig jaar, op tijd vertrekken? In totaal gaan 128 brugklassers en hun begeleiders op de grote-RSG-volksverhuizing. Na een voorspoedige reis en een snelle kamerverdeling kon er begonnen worden met het eerste onderdeel: hét meertje met de zeskamp. Helaas was het door een waterig zonnetje niet echt zwemweer, dit was voor één klas geen reden om hun mentor te sparen…. Deze nietsvermoedende mentor aka rots-in-branding werd voor een slagroomtaart opgeofferd en door die verraders niet alleen in het water gegooid maar zelf kopje onder geduwd. Er werden zelfs foto- en filmopnamen van gemaakt om hun prijs bij de aanstichter van deze laffe aanval, die niet eens mee was, te kunnen claimen.
[hana-flv-player video=”http://www.deskepsis.nl/wp-content/uploads/2015/09/taart.wmv” width=”400″ description=”” player=”5″ autoload=”true” autoplay=”false” loop=”false” autorewind=”true” /]
Hierna hout zoeken voor de hobby van meneer Buurman, namelijk het kampvuur. Wij zagen complete bospercelen verdwijnen en meegesleept worden richting ons kamp op de Klonie. Even snel eten ,daarna fikkie steken en op naar de dropping… Maar voordat we gingen eerst nog even een goede warming-up met de klassieker van B1-kamp: Chirpy Chirpy Cheep cheep
Bij deze dropping viel vooral de lichtinstallatie met dieselmotor van één van de leerlingen uit B1B op. De eigenaar Jort genaamd zorgde er namelijk voor dat het hele bos plus bosbewoners door het geluid en de grote hoeveelheid lichtstralen dacht dat het alweer ochtend was geworden en zijn zelfs kinderen die door deze hoogtezon gebruind en wel uit het bos terugkwamen alsof ze op vakantie waren geweest naar de Costa Brava in Spanje. Het licht van deze lichtinstallatie schijnt zelfs tot in Enkhuizen gezien te zijn. De eerste leerlingen waren na een uurtje lopen binnen, de laatste leerlingen zagen de zon opkomen. Opvallend was dat dit laatste vooral de kinderen uit B1L betrof. Wij vroeg de mentor van B1L, de heer Klok om een verklaring waarom er juist in zijn klas zoveel ik-snap-er-niets-van-kinderen zaten, hij gaf hierop een zeer vreemd antwoord. In één van de groepjes bleek een heuse zeehond genaamd Noa mee te waggelen. Dat verklaarde natuurlijk wel een hoop. Niet alleen zeehond Noa was mee op kamp maar ook Mireille de dolfijn, zij bezorgde met haar geflipper de eekhoorntjes rillingen over hun roodharige ruggetjes. Voor iedereen was er na terugkomst eerst een kopje warme chocomelk of een verse makreel, even lekker napraten en dan richting slaapkamer. Nadat ook het allerlaatste groepje terug op honk was, keerde de rust terug in het pittoreske dorpje Ellertshaar. Morgen weer een nieuwe dag, maar wat we gaan doen is nu nog niet helemaal duidelijk door de slechte weersverwachting.

16-9-2015
’s Ochtends blijkt dat de weersverwachting zo slecht is met grote kans op onweer, dat we gaan zwemmen in overdekte Borger TIKI-bad, heerlijk ontspannen ondanks of dankzij de ronddrijvende waterplantjes. Vooral Barry, David, Rens en Waaldijk hadden extreem veel last van dit woekerende verschijnsel. In groten getale hingen deze ‘plantjes’ zoals Nikki, Jennifer, Denice, Nick, Karlijn uit B1M over hun rug en benen heen. Vooral bij de klassen B1L en B1M was dit een opvallend fenomeen maar ook B1A, B en C konden er wat van. De ‘apenrots’ in het buitenbad was de perfecte habitat voor RSG-aapjes want wie was nu de sterkste Bokito van het kamp? ’s Middags terug met de huifkar naar het kamp en dan in modus ‘creatief’, het meegebrachte witte t-shirt kon in allerlei neon-kleuren worden gespoten. Zodat iedereen tijdens de bonte avond er super flitsend en lichtgevend bij zou lopen zodat de lichtinstallatie met dieselmotor van Jort in het niet zou vallen. Eén van de eetzalen was zelfs omgetoverd tot wasserette waar de shirts konden drogen aan de waslijn. Ook Floris uit B1B wilde graag even rustig hangen, zijn mentrix vond voor hem de meeste geschikte plek namelijk in dé rode ballenbak!

17-9-2015
Kamp is geen echt kamp zonder een goed watergevecht. De meiden Thessa, Ilse, Noa, Limei en Isa van B1L begonnen met de compleet onschuldige en slapende Rens (zie foto) nat te maken, en dat konden we als begeleiders natuurlijk niet zomaar onbeantwoord laten. Een woest watergevecht begon en een paar minuten laten waren alle meiden van kop tot teen kleddernat, wij daarentegen zijn, zonder geraakt te worden, uit het watergevecht van de eeuw gekomen. Via via kregen we daar een pareltje van een filmpje binnen. In het onderstaande filmpje word Thessa compleet verrast door Rens, kijk en geniet… hebben wij ook 20x gedaan! ;p
[hana-flv-player video=”http://www.deskepsis.nl/wp-content/uploads/2015/09/thessa1.wmv” width=”400″ description=”” player=”5″ autoload=”true” autoplay=”false” loop=”false” autorewind=”true” /]

Op naar de laatste activiteit van kennismakingskamp 2015: de bonte avond met als thema Neon, de sfeer zat gelijk goed in na het eerste stukje van de fenhúzers’ op de bonte avond. Na de stukjes dansen en sjansen tot de late uurtjes. Dit jaar weinig plakplantjes ondanks de schuifelshow van de mentoren Van der Veur en Waaldijk. We hebben dit jaar geen echte kampliefdes gehad, misschien volgende week tijdens het schoolfeest dan maar? [hana-flv-player video=”http://www.deskepsis.nl/wp-content/uploads/2015/09/fireball1_01.wmv” width=”400″ description=”” player=”5″ autoload=”true” autoplay=”false” loop=”false” autorewind=”true” /]
De meeste leerlingen en begeleiders sliepen snel nadat het feestje afgelopen was. Iedereen? Nee, bijna iedereen! Suzan (sorry foutje, was met de Z) uit B1M is gewoon de hele nacht wakker gebleven, stoer hoor!

18-9-2015
Vanochtend héééééééél vroeg gewekt want het moest zelfs nog 07.00 worden. Veels te vroeg, aldus diverse leerlingen die wij spraken maar er stonden nog veel zaken op het programma te weten: eten, opruimen, snoep of knuffels kopen en natuurlijk de bus pakken…. We hadden zoveel mee dat niet alles in de bus kon worden meegenomen. Gelukkig pasten wel alle leerlingen met hun bagage er in. Door een voorspoedige thuisreis kwamen we vóór de geplande aankomsttijd aan in Enkhuizen, waar iedereen vroeg of laat werd opgehaald door paps of mams met een lekkere dikke welkomsknuffel. Wie wil dat nou niet?

Mocht je nog foto’s hebben van kamp of benieuwd zijn naar je klassenfoto’s komende week zullen hier de foto’s gepost worden. Per klas kun je dan op zoek naar foto’s of filmpjes.

Namens alle begeleiders van het kamp,
Een groot compliment voor jullie inzet en gezelligheid, dank jullie wel!

 

klik hier om te reageren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • hiephoi anoniempje123:

    haha vet gaaf enzo

scroll naar beneden voor meer reacties!

meest verse artikelen:

interview speler Cabaret 2017
1000 euro voor Serious Request
Lichtjesavond in Enkhuizen
Paarse Vrijdag 2016
Brugklaskamp 2016: B1A,B,C,E,M,L
toetsweek: 10 raarste weetjes over stress en leren
doe mee aan “The RSG4KiKa Marathon Hour”!
RSG’ers op het podium bij Jazz Festival
Daan Appelman tweede van Nederland bij BMAA
Nieuwjaarsbal: de foto’s