8 september 2015
Brugklaskamp 2015: B1D, E, F, G, H, K
reacties
2
views
2k

 

Woensdag 9 september 2015

De zon scheen op onze tevreden slapende gezichten, waardoor we gewekt werden uit onze dromen over de mooie eerste kampdag die we gisteren hebben gehad. De een lag in z’n dromen nog heerlijk in het meertje, de ander voelde zichzelf nog hobbelen op de skippybal, of had zere handen van het touwtrekken. De meesten echter droomden over natte sponsen. Natte sponsen? Ja, je leest het goed! Nieuw dit jaar was namelijk het zeer succesvolle sponsentrefbal. Wat dat inhoudt? Met een kleddernatte spons proberen je tegenstanders te raken!

Gelukkig kon iedereen zich weer lekker warmen aan het kampvuur, waar de keeltjes gesmeerd werden op K3 en Het is een nacht. Ook hadden sommige leerlingen nachtmerries over de dropping. Het bleek voor een aantal namelijk erg lastig te zijn om het kamp terug te vinden. Enkelen waren bijna weer in Enkhuizen aanbeland! Gelukkig kwamen Geert Gordijn en Super Sander to the rescue. Na deze lange tocht was het tijd voor chocomel, gemaakt van echte Belgische bonbons. Ook een Gronings speculaasje van meneer Broekman deed iedereen goed.

[hana-flv-player video=”http://www.deskepsis.nl/wp-content/uploads/2015/09/zeep.wmv” width=”400″ description=”” player=”5″ autoload=”false” autoplay=”false” loop=”false” autorewind=”true” /]

Terug naar vanochtend! Na de koele wekkerdienst was het tijd voor de warming-up. De voetjes gingen van de vloer, vooral toen de mosselman langskwam. Na het ontbijt ging iedereen het bos in om te survivalen. Het zonnetje scheen, de sfeer zat er lekker in, kortom: wat wil je nog meer?! Vanavond gaan we eens even testen hoe bang iedereen aangelegd is….

Donderdag 10 september

Voor sommige leerlingen (en docenten ook, trouwens ;-) ) is het een grote opluchting dat het bosprogramma erop zit. Wat was het schrikken vannacht in het bos! Doodshoofden, witte wieven, bloed en takken… brrrr! Gelukkig is iedereen weer veilig in de stapelbedden terecht gekomen, om de volgende dag wakker te worden van het heerlijk warm schijnende zonnetje. B1D, E en F streden om de bal, dansten zich suf en glibberden lekker weg, terwijl B1G, H en K T-shirts pimpten, stenen, armbandjes en andere mooie creaties maakten.B1F
werd koning van het letterspel en de meiden van B1H swingden het hardst! Na wat chillen met groenten en fruit en heerlijke pannenkoeken met wespensap en -stroop, wisselden de klassen om en liep aan het einde van de middag iedereen in een supertof T-shirt. Na een heerlijke andijviestamppot was het tijd om elkaar mooi te maken voor de bonte avond. Nadat zo’n beetje iedereen roze, geel en oranje gespoten was, werd er in spanning gewacht op de eerste act van de avond. Wat was het een succes! De Bobsletjes waren helemaal ondersteboven van alle fans. Ook voor de andere talenten die optraden ligt een grootse carrière in het verschiet. Na de optredens ging het los! Iedereen haalde alles uit de kast om z’n beste dansmoves te showen.

Na het afscheidslied ging iedereen naar de kamer voor alweer de laatste nacht. Nou ja… iedereen? Da’s niet helemaal waar… Een aantal meisjes vond het leuker om in korte broek en topje buiten te gaan zitten koukleumen. Raarrrrr… Ook sneakten een paar bad boys naar hun chickies toe…

Vrijdag 11 september, 7.30 uur

Na een kort nachtje zat iedereen slaperig weer aan tafel broodjes naar binnen te werken voordat we weer vertrokken. Na een supersnelle opruimsessie (hulde!!!) konden de bussen om precies 8.45 uur vertrekken en waren we lekker op tijd weer in Enkhuizen.

Kortom, topsfeer en -weer………………….een topkamp! Nu alweer zin in volgend jaar :-D

namens alle docenten en begeleiders,
mevrouw Tol

Hieronder staan de foto’s per klas alleen de bovenste foto’s niet want die staan als mix…

 

klik hier om te reageren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • annefloor & evelien:

    super gezellie, beter kon gewoon niet

  • Senna:

    ik vond het kamp super leuk ik heb super leuke 4 dagen gehad

scroll naar beneden voor meer reacties!

meest verse artikelen:

interview speler Cabaret 2017
1000 euro voor Serious Request
Lichtjesavond in Enkhuizen
Paarse Vrijdag 2016
Brugklaskamp 2016: B1A,B,C,E,M,L
toetsweek: 10 raarste weetjes over stress en leren
doe mee aan “The RSG4KiKa Marathon Hour”!
RSG’ers op het podium bij Jazz Festival
Daan Appelman tweede van Nederland bij BMAA
Nieuwjaarsbal: de foto’s