17 september 2014
Brugklaskamp B1A,B,K,L&M #foto’s
reacties
1
views
1k

Dinsdagochtend tussen kwart over acht en half negen verzamelden we allemaal bij Ranzijn. Iedereen was op tijd, alles paste in de bus en we konden keurig op tijd vertrekken. Iedereen had er zin in!
Eenmaal aangekomen deelden we de kamers in en konden de kinderen hun kamer inrichten. Dan snel de zwembroek aan want het weer was prachtig dus het meertje riep! Na een half uurtje lopen kon iedereen lekker zwemmen. Er was een zeephelling, een bodyboard race en limonade. Ook dobberden de bekende rookworsten weer vrolijk op het water. Toen iedereen uitgespetterd was liepen we een korte tocht terug en kon er even ontspannen worden.
Na een heerlijke maaltijd was het tijd voor het kampvuur. We hadden goed ons best gedaan om hout te verzamelen dus er kon een prachtig vuur gemaakt worden. De liedjes werden prachtig meegezongen, vooral door een aantal dames van B1L…

De dropping verliep voor de meesten erg goed. Meneer Dorfmann en meneer Klok hoefden maar 100 kilometer te rijden om kinderen op te halen met de auto! Misschien hadden onze tto’ers een kaart in het Engels moeten hebben… Toen om half drie eindelijk iedereen terug was gingen we maar snel naar bed. Het was verdacht rustig op het Klonie-terrein.

Dag twee was survival-dag. Goed ontbijten, lunchpakket in elkaar flansen en bergschoenen aan. Persoonlijk vond ik het vlotbouwen en het kanovaren de mooiste onderdelen. Wat een prachtige schuiten hadden de toppers van B1L gebouwd. Bíjna iedereen droog over! Ook de stapel kratten was niet mis: 28 stuks maar liefst. Het kanovaren was voor sommige mensen meer kano-zinken, maar dat was eigenlijk alleen maar leuker. Nog een uurtje lekker zwemmen want wat was het toch schitterend weer. Drie dagen lang zomerse temperaturen. Elke dag kon er gezwommen worden! ’s Avonds was het tijd voor de spooktocht. De spoken wachtten geduldig in het bos, hongerig naar brugklasangst. Maar waarom duurde het zo lang!? ‘Iemand’ was verkeerd gelopen… Maar al snel vloog het eerste gegil al door het bos. Iedereen had dikke pret, vooral meneer Buurman had zich erg uitgesloofd. De bijbehorende opdracht verliep net als de dropping bijna uitstekend: ik weet nog steeds niet wat het woord nou was. Maar iedereen had lol, en daar draait het natuurlijk om! Toen iedereen terug was nog even een kop warme choco en iedereen droop weer af naar bed.

Dag drie; de laatste dag alweer… Wat gaat het toch snel. Vergeleken met de vorige twee dagen een hele relaxte dag. In de zon lekker knutselen, sporten, verhalen luisteren en dansen. Er lopen nog steeds kinderen met prachtige speksteenkettingen door school en iedereen vraagt: Waar koop je die? De ramen van de dansruimte waren beslagen en het plein was helemaal wit. Een heerlijke ochtend. Bij de lunch waren de meeste kinderen lekker bij het meertje, toch nog even een duik. Dit meer is toch een stuk kouder! De waterpistolen waren een groot succes en iedereen kon zich even lekker laten gaan.
In de middag ging het bliksemtoernooi nog verder en het knutselen was erg populair. Toen alle kunstwerkjes en souvenirs af waren, opruimen, eten en klaar maken voor de bonte avond. Het thema was neon, en iedereen had dat goed onthouden. De lichtgevende verf was een groot succes tijdens de kapsalon en ook waren er weinig kinderen die hun eigen haarkleur nog hadden. De bonte avond begon met de enige regenbui van het hele kamp. Gelukkig had meneer Stroomer die zelf in gang gezet. Het klonk in ieder geval net echt! Daarna werd er prachtig gedanst door een paar meiden uit B1A, een duo uit B1K en A, de Spice Girls ft. Dorfmann en Klok en tot slot de Macarena. De hele zaal kende het dansje!
De bonte avond was vooral een tropische avond, wat was het warm in de zaal! Maar dat kon de pret niet drukken. Volle bak! DJ-Dammers draaide lekker en de voetjes gingen van de vloer. Wie het even te heet onder de voeten werd kon lekker buiten zitten, waar ook veel kinderen gebruik van maakten. En, net als de rest van de week, iedereen vermaakte zich opperbest.
Wie is het uiteindelijk nog gelukt om de nacht door te halen? Volgens mij niemand.

Vrijdagochtend werd iedereen zachtjes wakker gemaakt met de megafoon en was het toch echt tijd om op te ruimen en schoon te maken. Wat is de tijd voorbij gevlogen. Iets later dan gepland vertrokken de bussen richting Enkhuizen.
Maar het kamp duurde toch nog íets langer: De dubbeldekker kreeg pech en het feest kon nog een klein uur worden voortgezet op een parkeerplaats. De helden van de ANWB kregen de bus weer aan de praat en we konden in één keer door naar huis. Jullie ouders ook weer blij!

Ik denk dat iedereen een schitterend kamp heeft gehad. De sfeer was geweldig van begin tot eind. Volgend jaar moeten de nieuwe B1ers flink hun best gaan doen om dit te overtreffen!!!

was getekend, namens de begeleiding van Brugklaskamp 2,
David Klok

klik hier om te reageren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Erna:

    Wat leuk om te lezen! Dank jullie wel voor het geweldige kamp!
    groetjes van de moeder van Milan Hulleman

scroll naar beneden voor meer reacties!

meest verse artikelen:

interview speler Cabaret 2017
1000 euro voor Serious Request
Lichtjesavond in Enkhuizen
Paarse Vrijdag 2016
Brugklaskamp 2016: B1A,B,C,E,M,L
toetsweek: 10 raarste weetjes over stress en leren
doe mee aan “The RSG4KiKa Marathon Hour”!
RSG’ers op het podium bij Jazz Festival
Daan Appelman tweede van Nederland bij BMAA
Nieuwjaarsbal: de foto’s