9 september 2014
Brugklaskamp B1C,D,E,F,G,H #filmpje
reacties
10
views
1k

Het kamp is officieel los met de jaarlijkse trektocht naar Borger. Dit keer niet met alle brugklassen, maar met slechts zes klassen. We vertrokken met een nog nooit vertoonde marge van 15 minuten te vroeg. Leerlingen, ouders maar ook de buschauffeurs wisten niet wat ze overkwam. De laatste die nog een poging deed om ons van dit record af te houden, was Tom uit Andijk. Na een zeer voorspoedige reis kwamen de bussen aan op de Klonie. Nadat iedereen tevreden geïnstalleerd was, gingen we voetballen, volleyballen en basketballen, waarbij de toekomstige sterren zich naar voren worstelden. Wat te denken van Ferran, die nu al de nieuwe Micheal Jordan wordt genoemd. Of Boris de chickmagnet, waarbij opviel dat vooral de meiden uit B1G spontaan voor hem in de rij stonden. Na een uurtje vrijspelen, gingen we richting het meertje voor een zeskamp. De temperatuur was niet strandwaardig, maar de vele bikkels besloten toch een duik te nemen in het meertje. Bij het zien van water lieten zij alles vallen, en renden richting de waterlijn. Helaas dacht een aantal ‘vrienden’ van dhr. Waaldijk dat het wel geinig zou zijn om hem een zwemcursus aan te bieden. Waarvan geen ontsnappen mogelijk was, en dus stond hij even later met een nat pak weer op het droge. Hij kon dit niet helemaal goed verdragen en begon mentoren, leerlingen en begeleiders ook lastig te vallen, en vele hadden na afloop net zo’n nat pak. Een aantal helden behield zijn droge status, waaronder Menno van Ewijk, iets met gezondheidsarmband/stappenteller ofzo. Wel zwak, werkt dus niet echt dat apparaat. Na twee uur gingen we terug naar het kamp, maar niet nadat we ecologisch verantwoord het bos in gingen met als opdracht: ‘Zoek en Gij zult vinden’ om vanavond een vet kampvuur te kunnen maken. Quinten en Marit waren fantastisch in het uit de knoop halen van de diabolo’s. Hulde en eeuwige roem, want nu kon eindelijk weer eens het oud-Hollandse spelletje diabolo gespeeld worden op kamp. Het vuur was enorm, waardoor ze in Borger dachten dat het Paasvuur dit jaar vroeg begonnen was. En nu, op naar de dropping, waarbij Deutschland, hier sind wir! verdacht vaak werd geroepen. Wij zien mogelijkheden voor het vak Duits in de B1. Er gebeurt natuurlijk veel tijdens deze dagen en tijdens het avondeten.  Al op dag 1 kwamen de mooie praatjes en bijnamen. Ook voor Kevin, die zichzelf na zijn zesde(!) gehaktbal ‘ballenkoning’ noemde.

Morgen weer een nieuwe editie van dit blog over de bijzonderheden en nieuwtjes van het kennismakingskamp 2014.

Dag 2
Vandaag SURVIVAL! in het Borgerbos, elkaar nog beter leren kennen onder het genot van een nat pak en eindeloos kilometers maken. Bart heeft zijn klas helemaal gek gekregen met zijn handbelletje, zijn mentorleerlingen spraken al snel b1haters en bedachten de meest briljante plannen en ideeën om Bart’s bel kwijt te raken. Tot op dit moment is dat nog niet geslaagd, aangezien hij nu mij gek aan het maken is met dat irritante geluid. Vanuit mevr. Roovers d’r klas kwamen berichten dat Kevin een wel heel speciale collectie erop na hield. Iets met kippen…. Hoe dit nou precies zit zullen we in de komende uren/dagen proberen uit te zoeken. Tijdens de survival liep de RSG een mascotte tegen het lijf, in de vorm van een Duitse herder Bork. Hij liep de hele survival met verschillende klassen mee en zette daarbij prima tijden op de klok. Wij zijn benieuwd of er volgende week ook een mascotte tijdens de survival opstaat… Vanavond staat de BBQ op het programma en natuurlijk de spooktocht. Ook een unicum we hebben tot dit moment geen, ik herhaal, GEEN teek of wesp gezien. We weten niet wat ons overkomt. Aan het einde van het vlotten bouwen waren alleen de leerlingen van B1D zo stoer dat zij zwemmend terug naar de overkant gingen… Stoer hoor! Ook heeft B1D zonder het te weten een prijsvraag gewonnen. Er zou namelijk een slagroomtaart uitgeloofd worden als Samantha Degeling te water zou gaan, en de klas(sen) die dat zouden doen kregen een mooie taart. Hulde! Er zijn op dit kamp tweelingen die zeer agressief richting gymdocenten zijn en dan vooral naar Bart. De hele tijd probeerden zij hem nat te maken maar na 20+ pogingen is het, volgens Bart zelf, niet gelukt om hem zelfs met maar één druppel te raken, terwijl hij Isa en Bibi heel vaak vol in het gezicht geraakt had. Bart’s reactie: ‘Die draakies bakte er helemaal niets van!’. Hij had nog wel een goede tip voor de meiden om deel te nemen aan een cursus mikken…maar of het zal werken? Volgens Bibi klopte dit hele verhaal echt niet en wou Bart gewoon ‘stoer doen!
De spanning neemt toe met het uur, want wat kunnen de leerlingen verwachten bij de spooktocht? Slechts elf afmeldingen na het verhaal van mevr. Wit, van de kinderen die wel gingen, vonden het best een leuke spooktocht.

[hana-flv-player video=”http://www.deskepsis.nl/wp-content/uploads/2014/09/Chirpy_01.mp4″ width=”400″ description=”” player=”5″ autoload=”true” autoplay=”false” loop=”false” autorewind=”true” /]

Dag 3
Vandaag was een zonnige dag die in het teken stond van gezellig knutselen en spelletjes spelen met klasgenoten. Bij het sportgedeelte stond het kampkampioenschap op het spel. Wie zou zich na afloop pinkelchampion 2014 mogen noemen? Op een cv een niet te versmaden item. Ook andere sporten kwamen aan bod, uit B1C kreeg Hüdanur het voor het eerst in haar leven het voor elkaar om te scoren met basketbal, hieperdepiep! Over hieperdepiep gesproken, we hadden een jarige op kamp. Mila Bos werd twaalf, en dat kon niet ongemerkt voorbij gaan. In totaal zongen wij haar drie keer toe, en mocht ze haar cadeautje uitpakken samen met haar plakplantje Swen. Op het gebied van de kunst zien wij potentie. Vele schitterende creaties vol liefde voor mama, papa, broer, zus en/of konijn. De dag vloog voorbij in een oase van rust. We zijn bijna aan het einde van kamp 2014, maar niet voordat we nog kapsalon en bonte avond/disco hebben.

Nog één keer vlammen en dan slapen. Alle kinderen keken uit naar het ingelaste toetsmoment, waarbij zowel een A- als een B-cijfer gehaald kon worden, gretig dansten de kinderen het vuur uit de wel bekende sloffen. De mentoren hadden weinig tijd nodig om tot de unanieme uitslag te komen. Dit dansuitvoering grensde aan perfectie! Hierna het schuifelkampioenschap, deze was niet voor iedereen geschikt ivm het niet tijdig inschrijven met partner, maar niet getreurd volgend jaar weer. Schuifelkampioen werden Boris en Meghan, hun dans begon niet tijdens de disco, maar al op dinsdagmorgen tijdens de rit naar Borger. Na afloop van dit evenement heeft er een romantisch moment plaatsgevonden, aldus diverse getuigen. Wel meldden zij dat het een zeer snel zoentje was. Maar zowel de mentor van Meghan als die van Boris waren opgetogen en feliciteerden elkaar uitbundig met dit succes. Het commentaar van Sander: ‘Ja, je ziet door deze diepte-investering komen de successen vanzelf.‘ De andere mentor beaamde de wijze woorden van Sander en benadrukte zijn succesreeks van 6 stelletjes, de zogenoemde plakplantjesepidemie is zeer besmettelijk, en is in een enorm tempo uitgebroken in zijn mentorklas. Lise, Joram, Ilse, Bram, Sophie, Lex zijn allemaal besmet met dat liefdevirus. Dit zorgt ervoor dat leerlingen constant aan elkaar zitten en niet los van elkaar kunnen komen. Het zal me niet verbazen als er na dit weekend meer bij zijn gekomen… Zucht!
Na een welverdiende nachtrust zal het zeer vroeg opstaan worden dan eten, opruimen, bus in en naar Boendersveld nummer 3.

Het eerdere bericht dat er geen teek was gezien moet helaas worden bijgesteld naar één.

Dag 4
Het is alweer klaar…het kennismakingskamp 2014 is op weg terug naar het thuishonk. Waar we ruim op tijd zullen aankomen. Sander, graag een verbeterpuntje voor op de nabespreking, zodat dit niet nog een keer kan gebeuren, want een half uur te vroeg is bijna on-RSG’s.
Dit is het einde van dit blog over de hoogtepunten van het kamp en wij wensen de leerlingen en docenten die volgende week gaan net zoveel plezier en zon toe als wij hadden.

namens de docenten van hét brugklaskamp,
Martijn Waaldijk

klik hier om te reageren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • celine:

  ik zit nu in de brugklas en ik zit in die video. ik stond daar te dansen met mijn pijama shirt nog aan :(

 • isa:

  Ik heb nog een verbetering voor in de tekst er staat dat isa en bibi ” Bart helemaal niet nat hebben gemaakt “,maar dat klopt niet want zelfs de leraren die NIET meededen werden wel 1 druppeltje nat. Ohja waarschijnlijk gaat Bart dit nu verbeteren maar als hij dat doet hij wip gewoon stoer en is een laf schaap.
  Dus Bart kom maar op.

 • bibi:

  Beste Bart, de volgende keer zeker weten want de strijd is nog niet klaar je ziet het maandag wel gna gna????

 • Teun!:

  Lise je heb gelijk! en nou Wally jij bent gewoon jaloers! :)

  • M.W.:

   Zeg ‘Teun’ de plakplant van me, lees het stuk nog een keer want het staat er gewoon bij….

 • Sophie:

  Dit was echt een geweldig kamp!
  Heb het nog nooit zo leuk gehad!
  Heel erg bedankt!!!
  Van Sophie!

 • L.s.:

  Mila en Swen zijn ook een stelletje Wally.
  Je moet hun er ook in zetten.

  Het was vet leuk hoop het nog een keer te doen.

 • Bart:

  Wel heel sportief dat bibi en isa eerlijk toegeven dat ze keihard gefaald hebben. Volgende keer beter meiden ????????

 • Bibi peek:

  Bij dag 2 staat dat Bart de docent gym Bibi en Isa met geen een druppel heeft nat gemaakt en dat is inderdaad waar wij konden Bart en zijn “vrienden”: Alje en Sander???? Niet natmaken en zelfs Alje was helemaal droog,en Bart was ook droog.????????

  • M.W.:

   Bibi heeft inderdaad gelijk. Dit klopt niet

scroll naar beneden voor meer reacties!

meest verse artikelen:

interview speler Cabaret 2017
1000 euro voor Serious Request
Lichtjesavond in Enkhuizen
Paarse Vrijdag 2016
Brugklaskamp 2016: B1A,B,C,E,M,L
toetsweek: 10 raarste weetjes over stress en leren
doe mee aan “The RSG4KiKa Marathon Hour”!
RSG’ers op het podium bij Jazz Festival
Daan Appelman tweede van Nederland bij BMAA
Nieuwjaarsbal: de foto’s