22 september 2013
B1 Borger ‘Listig!’ 2013 + foto’s/filmpje
reacties
0
views
886
Dinsdag 17 september vertrokken we met zes en een half bus richting het schone plaatsje Ellertshaar. Voor de mensen die het alweer vergeten zijn; het ligt in Drenthe. Nadat we aangekomen waren en allemaal een bedje hadden gevonden, gingen we in verband met het voorspelde slechte weer op weg naar het binnenzwembad van de Roompot. Doordat het zwembad nooit 250 uitzinnige brugklassers tegelijkertijd aankon, hadden wij de groep in drieën gedeeld en zo dinsdag, woensdag en donderdag met steeds 4 klassen gaan zwemmen. Deze actie werd ons aangeboden door de sponsor van Rens te weten Unox worst.
Na dit uitje stond ‘s avonds kampvuur en dé dropping op het programma maar door de zware buien kregen we het kampvuur niet aan en dus moesten wij het doen met muziek uit de tere kinderkeeltjes waaronder de kabouterdans en de drie biggetjes om daarna gedropt te worden in het bos.
De volgende ochtend vertrokken er weer vier klassen naar het zwembad ook begonnen er een aantal aan de survivaltocht. De laatste groep was druk bezig met prehistorisch knutselen en deel te nemen aan sport- en spelactiviteiten. Teruggekomen op het kamp, gingen we barbecuen. Vooral de kookkunsten van dhr. Broekman vielen op. Zijn kippenbouten gingen dit jaar er bijna weer zelf vandoor! Listig!
Om half negen verzamelde iedereen zich op het pleintje om te luisteren naar het spookverhaal, verteld door meneer De Vries. Dit verhaal was best spannend maar toch was het grootste gedeelte nog dapper genoeg om het bos in te gaan.
Gelukkig heeft iedereen de spooktocht overleefd en kon er met een gerust hart geslapen worden wel moest het hele kamp zich grondig onderzoeken op TEKEN! Brrrr, de teller is blijven staan op 299, dus wie er nog één gevonden heeft graag melden bij de redactie!
[youtube 6iIvFGXXX3M]
De laatste volle dag is alweer aangebroken. Vandaag geen enge spoken op het programma maar wederom sport- en spelactiviteiten, prehistorisch knutselen en survivalen. Na de heerlijke andijviestamppot (listig!) was het discotime!  Binnen no-time liep het hele kamp vol met kleurrijke leerlingen, zelfs meneer Broekman was één grote glitterbal! Ook Menno viel op door constant te flirten met de boom in het midden van de zaal. Tot in de kleine uurtjes werd er gedanst en gesjanst om daarna alweer voor de laatste keer in de stapelbedden te klimmen.
Na het ontbijt en een vliegensvlugge opruimactie vertrokken we richting Enkhuizen. Het kamp was in één woord listig!
klik hier om te reageren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

scroll naar beneden voor meer reacties!

meest verse artikelen:

interview speler Cabaret 2017
1000 euro voor Serious Request
Lichtjesavond in Enkhuizen
Paarse Vrijdag 2016
Brugklaskamp 2016: B1A,B,C,E,M,L
toetsweek: 10 raarste weetjes over stress en leren
doe mee aan “The RSG4KiKa Marathon Hour”!
RSG’ers op het podium bij Jazz Festival
Daan Appelman tweede van Nederland bij BMAA
Nieuwjaarsbal: de foto’s