27 september 2012
B1-kamp Borger 2012 ‘Doodziek!’
reacties
4
views
772

Dinsdag 18 september vertrokken we met héééél veel bussen richting het schone plaatsje Ellertshaar. Voor de mensen die het alweer vergeten zijn; het ligt in Drenthe. Voor de TTO-ers onder ons, in het Engels spreek je het uit als Ellertshair. Nadat we allemaal een bedje hadden gevonden, gingen we op weg naar het Loo-meer. Echter, het bos was al veranderd in een moeras en wij werden verrast door een ware moesson. Nadat de zon weer was gaan schijnen, hebben wij tot laat in de middag veel plezier gehad met touwtrekken, buikglijden, limonade drinken en mentortje in het water gooien.  Dit laatste was geen spontane actie maar doorgestoken kaart. De klassen wachten met smart op hun zelfgebakken taart, toch meneer Van Voorst?! Droog en met de maagjes gevuld gingen we ’s avonds doodziek kapot op de kabouterdans en K3 om daarna gedropt te worden in het bos.

De volgende ochtend vertrokken B1B, B1C en B1H naar Tweehek, waar B1L, B1M en B1Q logeerden, om samen met hen prehistorisch te knutselen en deel te nemen aan sport- en spelactiviteiten. De andere klassen gingen op survivaltocht. Teruggekomen op het kamp, gingen we barbecuen. Vooral de kookkunsten van dhr. Broekman vielen op. Zijn kippenbouten gingen er bijna zelf vandoor! Doodziek!
Om half negen verzamelde iedereen zich op het pleintje om te luisteren naar het spookverhaal, verteld door meneer De Vries. Dit verhaal was best spannend maar toch was het grootste gedeelte nog dapper genoeg om het bos in te gaan. Waarschuwing van meneer Buurman: Thuis stenen optillen, voor je het weet….
Gelukkig heeft iedereen de spooktocht overleefd en kon er met een gerust hart geslapen worden.

De laatste dag is alweer aangebroken. Vandaag geen enge spoken of bosBelgen op het programma maar wederom sport- en spelactiviteiten, prehistorisch knutselen en survivalen. Na de heerlijke andijviestamppot (doodziek!) was het discotime!  Binnen no-time liep het hele kamp vol met kleurrijke leerlingen, zelfs meneer De Leater was één grote glitterBelg! Ook Menno viel op door constant te flirten met de boom in het midden van de zaal. Tot in de kleine uurtjes werd er gedanst en gesjanst om daarna alweer voor de laatste keer in de stapelbedden te klimmen.

Na het ontbijt en een vliegensvlugge opruimactie vertrokken we richting Enkhuizen. Het kamp was in één woord doodziek!

Van meneer Hoenderdos kregen wij de volgende link binnen: Pictures van Tweehek

Als je zelf foto’s hebt, laat maar komen! via Skepsis@rsg-enkhuizen.nl komt het helemaal goed.


klik hier om te reageren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • doris:

  Hahahaha Vera Ja die muizen waren vies!!!!!! Ik eerst helemaal boos worden dat jullie het faketen En toen gilde ik zelf heeeel hard XD Ik zou het idd weer over willen doen :D Dan word het vast leuker en kunnen we het grote muizen-onderzoek doen ;)xxx

 • Vera B1B:

  Was echt beste kamp ever. Alleen wij hadden een ratten familie in onze kamer. Heb de 1ste nacht helemaal niet geslapen. Uiteindelijk viel ik in de bus terug in slaap. Tot ik wakker werd en ik niet meer kon praten. Had misschien iets te hard geschreeuwd. ???? Maar toch zou ik het zo over willen doen!

 • Yara:

  Waaldijk, dat is gewoon gemeen! Ik snurkte niet!
  Ps: Ik heb gewonnen!!

 • M.W.:

  Yara snurkte in de bus zo hard dat wij er gewoon wakker van werden…
  ps ik heb gewoon gewonnen!

scroll naar beneden voor meer reacties!

meest verse artikelen:

interview speler Cabaret 2017
1000 euro voor Serious Request
Lichtjesavond in Enkhuizen
Paarse Vrijdag 2016
Brugklaskamp 2016: B1A,B,C,E,M,L
toetsweek: 10 raarste weetjes over stress en leren
doe mee aan “The RSG4KiKa Marathon Hour”!
RSG’ers op het podium bij Jazz Festival
Daan Appelman tweede van Nederland bij BMAA
Nieuwjaarsbal: de foto’s