29 oktober 2011
Het Wordfeud woord van de week! SWAMI
reacties
0
views
996

Beste lezers,

zoals jullie al eerder bij ons hebben kunnen lezen is er een nieuwe rage losgebarsten die ons nederige landje in haar greep heeft. Genaamd: Wordfeud.
Nog even een korte omschrijving: Wordfeud is de online variant van het welbekende bordspel Scrabble. Het spel is als app te downloaden voor iPhone- en Android-toestellen.
Wij van de Skepsis spelen hier natuurlijk, als jullie razende reporters, meteen op in met onze nieuwe rubriek: Het Wordfeud woord van de week!
We delen met jullie het meest opmerkelijke woord + de beschrijving + het aantal gescoorde punten + door wie het gespeeld is.

Het woord waar we onze nieuwe rubriek mee openen is:  SWAMI

  • betekenis/definitie:

Swami is hoofdzakelijk een hindoeïstische beleefdheidstitel. Swami betekent meester. In de letterlijke vertaling betekent het ‘eigenaar van zichzelf, met betrekking tot het compleet meester zijn over instinctieve en lagere behoeften. De titel wordt voor een naam gevoegd , in het bijzonder voor geleerde priesters en de hoogste rangen van de hindoegeestelijkheid. Wanneer iemand in het hindoeïsme een swami wordt, beschouwt men hem als bevrijd van materiële verlangens. Er zijn veel swami’s in India, waarvan de meesten zich mediterend in de bergen ophouden. In het Westen komt de titel vooral veel voor bij vooraanstaande yogi’s en goeroes.

  • aantal punten:

38 punten  (M op 3x letterwaarde + 2x woordwaarde)

  • Gespeeld door:

Rens Nooter  (tegen:  Menno van Ewijk)

 

Heb jij ook een woord waar van je denkt  ?????? of  !!!!!!!!. Stuur hem dan naar r.nooter@rsg-enkhuizen.nl (vergeet niet de punten beschrijving te vermelden)

klik hier om te reageren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

scroll naar beneden voor meer reacties!

meest verse artikelen:

interview speler Cabaret 2017
1000 euro voor Serious Request
Lichtjesavond in Enkhuizen
Paarse Vrijdag 2016
Brugklaskamp 2016: B1A,B,C,E,M,L
toetsweek: 10 raarste weetjes over stress en leren
doe mee aan “The RSG4KiKa Marathon Hour”!
RSG’ers op het podium bij Jazz Festival
Daan Appelman tweede van Nederland bij BMAA
Nieuwjaarsbal: de foto’s