10 oktober 2011
Dr. Hoenti heeft keuzestress
reacties
1
views
1k
De haatsmurf
de haatsmurf
“Ik haat keuzestress”
Dr. Hoenti stinkt wel eens. Dat komt omdat de doktor niet vaak stilzit en dan gaat hij  zweten. Met vers zweet is op zichzelf niet veel mis – zo blijft dr. Hoenti lekker cool en awesome. Maar na verloop van tijd gaan er bacteriën plassen in dat zweet, en dan is er geen leerling meer die zich bij hem op de eerste rij erg veilig voelt. Tegen de blauwgroene en licht radioactieve walmen die onder zijn armen op zouden stijgen indien hiertegen niet daadkrachtig zou worden opgetreden, strijdt dr. Hoenti daarom een even verbeten als hygiënische strijd die eruit bestaat regelmatig te douchen (met zeep) en de armen te voorzien van een beetje deodorant. Afgelopen zaterdag was het hoogste tijd om verse deodorant te gaan aanschaffen en opgetogen trok hij naar het Streekhof.
De vrolijke bui waarin de doktor zichzelf door het leven placht te worstelen, maakte alras plaats voor een diepe somberte. De arme man moest zichzelf namelijk een weg hakken door een oerwoud van schreeuwerige verpakkingen en absurde beloften. En denk maar niet dat er voor zulks een speciale deo-machete bestaat.
Er kon onder andere worden gekozen uit sprays die extreme droogte veroorzaken (allemaal kopen en in de lucht spuiten voor een woestijnklimaat!), ‘pearl and beauty roll ons’ (de naam suggereert dat er schoonheid kan worden uitgerold, maar waarom is de daarvoor aangewezen plek dan onder de oksels en niet in pakweg dr. Hoenti’s tronie?). Er waren ‘Fresh active sprays’ (met toegevoegde oceaanextracten waarvan hij alleen maar kan vermoeden dat hier sterk geconcentreerd zeewater wordt bedoeld, want aan fytoplankton onder de oksels wordt je niet schoner). Er waren ‘Silver protect Dynamic Power roll ons’ (De doktor vermoedt dat het zilver vooral erg goed beschermt tegen weerwolven) en er bestond een ‘Dry impact stick’ (voor al uw droge impacten).
Er waren blauwe verpakkingen, en funky groene, met mooie letters en lelijke, er waren deodorants die hem een verblijf beloofden op de lekkere-meiden-villa (waar zijn oksels automatisch veranderen in een veld met pas gemaaid gras), er waren deodorants voor dr. Hoenti’s gevoelige huidje, en tegen witte strepen die bij hem zelden wit zijn en door de doktor ook niet helemaal worden begrepen.
Nadat de keuzepaniek was omgeslagen in absolute haat tegen het marketinggilde – dr. Hoenti maakt er geen geheim van dat zijn persoonlijke hemel bestaat uit het martelen van reclamemensen – heeft hij maar de extreme droogte belovende deodorant van Nivea for men (alsof vrouwen geen extreme okseldroogte kunnen gebruiken, iedereen kent er wel eentje) gekocht omdat die in de aanbieding was. De verpakking belooft ‘Extreem droge bescherming’ (want kennelijk is gewoon droge bescherming niet voldoende) door ‘mineralen’. Docent Hoenderdoos heeft als aardrijkskundige een bijzondere interesse voor mineralen, maar er wordt nergens op de verpakking duidelijk welke mineralen er nu zijn zweetklieren geacht worden dicht te kitten. Bij de ingrediënten wordt wel het stofje ‘Magnesium Aluminium Silicaat’ genoemd, inderdaad een mineraal (namelijk gewoon klei dat ook gebruikt wordt als antiklontermiddel en emulgator). Alsof hij dat niet gewoon met de spitsmuis uit zijn eigen achtertuin kan halen!
Al met al moet de doktor ook toegeven dat hij misschien een beetje doordraaft. Maar hij kan er niet zo goed meer tegen, tegen de 172 soorten mayonaise, de 68 verschillende soorten pleepapier en de 155 soorten limonade. Van sommige zaken is een soort meer dan genoeg. Zure, drielaags, grenadine.
De haatsmurf heeft gesproken.
klik hier om te reageren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • paulus de boskabouter:

    Er staat 24 keer ‘dr. Hoenti’ op deze pagina. :-s
    (Bedankt voor de tip. Zelfs Burger vond dat wat veel, dus teruggebracht naar 6. MW)

scroll naar beneden voor meer reacties!

meest verse artikelen:

interview speler Cabaret 2017
1000 euro voor Serious Request
Lichtjesavond in Enkhuizen
Paarse Vrijdag 2016
Brugklaskamp 2016: B1A,B,C,E,M,L
toetsweek: 10 raarste weetjes over stress en leren
doe mee aan “The RSG4KiKa Marathon Hour”!
RSG’ers op het podium bij Jazz Festival
Daan Appelman tweede van Nederland bij BMAA
Nieuwjaarsbal: de foto’s