5 april 2008
Column: Talentenshows
reacties
1
views
537

YES! Alweer een nieuw tv-programma.. Na Idols 1, Idols 2, Idols 3, Idols 4, Starmaker, So You Wannabe A Popstar, Popstar – the Rivals, X-factor, Bijna beroemd,  Just The Two of Us en Twinzz hebben we nu alweer de nieuwe grootste talentenjacht ooit!

Een ‘nieuw’ programma om onze vrijdagavond gezellig met z’n allen op de bank mee te vullen. Patricia Paay is één van de juryleden in het nieuwe programma Holland’s Got Talent op SBS 6. Samen met voorzitter Henkjan Smits (die met die zonnebril) en een nader bekend te maken derde jurylid zal zij de kandidaten van de talentenshow van kritiek voorzien. Gerard Joling presenteert op vrijdag 28 maart de eerste uitzending. De beschrijving van het programma is als volgt: Holland’s Got Talent biedt hét podium aan iedereen Hollands got talentdie denkt met zijn of haar talent het Nederlandse publiek te kunnen vermaken“.

Wat ik opvallend vind dat ze elke talentjacht de grootste noemen. Ze doen elke keer alsof ze met een heel nieuw programma komen maar inprincipe hadden ze allemaal Idols kunnen heten want het komt allemaal op hetzelfde neer. Starmaker was gewoon “Idols 1 Making the Band”(een programma naam in het engels is natuurlijk véél cooler), So You Wannabe A Popstar had “Idols 6 with the Stars” kunnen heten. Hetzelfde geldt voor Twinzz, dat had gewoon “Idols 10 voor tweelingen” kunnen heten. Ze doen ook altijd alsof ze hét nieuwe recept hebben voor een geweldig nieuw programma maar veel van die programma’s hebben ze gewoon afgekeken van het buitenland.

Holland’s Got Talent is volgens SBS 6 “de grootste talentenjacht ooit in Nederland gehouden.” Iedereen die denkt een talent te hebben, kan dat komen bewijzen op het podium van Holland’s Got Talent. “Goochelaars, dansers, acrobaten, zangers, jongleurs, illusionisten, komieken, buiksprekers, kortom iedereen die denkt in de voetsporen van Paul Potts (winnaar Britain’s Got Talent) te kunnen treden, is welkom in deze amusementshow op SBS 6“, laat de woordvoerder weten.

Nadat in 2001 starmaker op de buis kwam had Nederland, of eigenlijk TV programmamakers, opeens behoefte aan om talent te zoeken en te vinden in Nederland. Ik zet er even een aantal voor jullie op een rijtje.

2001 Starmaker
2002 Idols 1
2003 Idols 2
2004 Popstars – The Rivals
2005 Idols 3
2006 X-Factor
2007 So You Wanna Be A Popstar
2007 Bijna Beroemd
2007 Just The Two of Us
2007 Idols 4
2007 Korenslag  
2008 Twinzz

Maar levert zo’n programma nou echt talent op? Soms is het talent ver te zoeken bij kandidatenHerman Berghuis. Ik noem geen namen maar Herman Berghuis en het duo Roef en Marjan waren niet echt talentvol maar zelf dachten ze daar heel anders over. Sommige kandidaten hebben echt talent en ze kunnen het echt laten zien aan Nederland. Wat zie je er uiteindelijk van terug? Ze zijn voor even wereldberoemd in onze kleine Nederland, daarna valt het vaak stil. De kijkers haken vaak af als het programma af is en wachten op de nieuwe talentenjacht. Jamai winnaar Idols 1 is redelijk succesvol, speelt in musicals. Boris winnaar Idols 2, daar hoor ik vrij weinig van en Raffaëla winnaar Idols 3 eveneens. Elke keer voor een nieuw programma van start gaat klinkt het veelbelovend en ikzelf vind altijd de voorrondes leuk om te kijken maar dat blijft het bij. Ik vind dat er téveel talentenshows zijn (geweest), het nieuwe is er allang al vanaf, het gaat een beetje op mijn gaap prikkels werken. Ik ben benieuwd hoe het ditmaal zal uitpakken. We gaan het zien!

Toedels,
Cindy

Bron:
De mediacourant

klik hier om te reageren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Naomi:

    Ik hou altijd wel van zulksoort programma’s maar soms zijn er mensen… :neutral:

scroll naar beneden voor meer reacties!

meest verse artikelen:

interview speler Cabaret 2017
1000 euro voor Serious Request
Lichtjesavond in Enkhuizen
Paarse Vrijdag 2016
Brugklaskamp 2016: B1A,B,C,E,M,L
toetsweek: 10 raarste weetjes over stress en leren
doe mee aan “The RSG4KiKa Marathon Hour”!
RSG’ers op het podium bij Jazz Festival
Daan Appelman tweede van Nederland bij BMAA
Nieuwjaarsbal: de foto’s